Teknokent Yönetici Şirketleri

TEKNOKENT YÖNETİCİ ŞİRKETLERİNDE MUHASEBE YÖNETİMİ

Teknokent yönetici şirketleri tarafından da onaylanan teknoloji firmalarının çoğu vergi avantajları nedeniyle Teknokentlerde faaliyette bulunmak ister. Teknokentlerde yer alan işletmelere çeşitli kolaylıklar ve muafiyetler sağlanır. Teknokent çatısı altında yer verilen firmalar için en önemli destek, vergisel teşvikler olarak kabul edilir.

Teknokent Yönetici Şirketleri

Günümüzde yürütülen Araştırma ve geliştirme faaliyetlerini teşvik etmek amacıyla 2001 yılında Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu yürürlüğü girmiştir. Bu kanun kapsamında Teknokentler kuruldu. 2001 yılında çıkarılan kanun daha sonra güncellendi ve özel sektör şirketlerini teknoloji tabanlı AR-GE projeleri konusunda geliştirmeye yönlendirmek hedeflendi. Söz konusu şirketler, emek yoğun AR-GE süreçlerinde desteklendi. Teknokent, AR-GE sisteminin oluşturulabilmesi için AR-GE yapan şirketleri bir araya getirdi. Teknokent yönetici şirketleri farklı AR-GE projeleri üzerinde çalışmalar yürütmek isteyen firmaların onay ve denetim sürecinde söz sahibidir.

Teknokent’te Şirket Kurma Süreci Nasıl İşler?

Teknokent çatısı altında olmak isteyen startup firmalarının fikirleri ve projenin AR-GE niteliğine uygun olması gerekir. Teknokent yönetici şirketleri, startup firmalarının AR-GE projelerini inovatif değerine, girişimcinin ve şirketin profiline göre değerlendirir. Teknokent çatısı altında olmak isteyen şirketler, ileri teknolojileri içerisinde barındıran AR-GE çalışmaları yapacak kapasitede olması gerekir. Teknokent yönetici şirketleri tarafından onaylanan şahıs şirketleri ve sermaye şirketleri, AR-GE projeleri ile birlikte başvuruları onaylandıktan sonra Teknokent bünyesinde çalışmalarına başlayabilir.

Teknokentlerin web sitelerinden başvuru formları elde edilebilir. Ön başvuru tamamlandıktan sonra başvuru sahibi firmalarla görüşmeler yapılır. Eksik bilgiler ile başvuru yapılması halinde bunların tamamlanması için ek süre verilir. Başvurular ön değerlendirme geçer oy aldıktan sonra firmalar esas başvuru dosyalarını hazırlar. Bundan sonraki süreçte eksiksiz olarak teslim etmeleri gerekir. Bu aşamada başvuruların uluslararası normlara uygun olması gerekir. Bu alanda deneyimli Hakem Heyeti’nden başarıyla geçen başvurular, Teknokent yönetici şirketleri tarafından da onaylanması gerekir. AR-GE projesi onaylanan firmalar bölgelerin müsait olması durumunda Teknokent içerisindeki yerini alır.

Teknokent yönetici şirketleri tarafından da onaylanan teknoloji firmalarının çoğu vergi avantajları nedeniyle Teknokentlerde faaliyette bulunmak ister. Teknokentlerde yer alan işletmelere çeşitli kolaylıklar ve muafiyetler sağlanır. Teknokent çatısı altında yer verilen firmalar için en önemli destek, vergisel teşvikler olarak kabul edilir.

Teknokentlerde faaliyette bulunan girişimcilerin kazançları içinde yer alan birçok gelir, kurumlar vergisinden müstesnadır. İstisnalar sadece bölgede üretilecek olan yazılım, program ve lisansını kapsamaktadır. AR-GE faaliyetlerine ilişkin KDV istisnaları bulunmaz. 

Teknokent’te Şirket Açma Şartları

Teknokentlere girmek isteyen startup firmalarının, AR-GE çalışmaları yürütme kapasitesine sahip olması gerekir. AR-GE faaliyetleri yürütmek isteyen şahıs ya da sermaye şirketleri AR-GE projeleri ile birlikte başvurularını tamamlayabilir. Teknokentlerin web sitelerinde başvuru formları yer alır. Ön başvuru tamamlandıktan sonra başvuru sahibi firmalarla görüşmeler gerçekleştirilir. Bir firmanın başvurusu ön değerlendirmeden geçtiyse, Esas Başvuru Dosyalarını hazırlamaları istenir. Hakem heyeti tarafından değerlendirilen esas başvuru, başarılı ise Teknokent içerisinde şirket açabilir.

Sermayemiz SGK TeşvikleriVergi incelemeİş hukuku ve sosyal güvenlikKurumsal finansmanMuhasebe uzmanlığıdır



      Adres

      Altayçeşme, Bağdat Caddesi No: 409/7 Maltepe/Istanbul

      Telefon:

      +90 216 383 04 04

      E-Posta

      [email protected]